Wat is er eerst: het ei of???

31-07-2007 11:15

Het lijkt stil in de wereld van BSE, maar niets is minder waar.... De allerlaatste hand wordt gelegd aan de langverwachte CD "never grow up". Dit ei zal op korte termijn uitgebroed zijn. Ook binnen de band is vruchtbaar werk verricht: Arnoud (bas) en Corrie (trompet) verwachten een BSE-baby rond 8 september. Nu nog afwachten welk ei het eerste uitkomt!!

Welkom Martje!

31-07-2007 11:00

Tijdens het zwangerschapsverlof van Corrie neemt Martje (bekend van Venus Hill) de trompetpartijen voor haar rekening. Een bekende in het ska-wereldje met een dijk van een bereik!! Welkom Martje!

Ouwehoer!

30-09-2006 17:00

"Onze" Kees staat ook wel bekend als de ouwehoer van de band. Dit is niet onopgemerkt gebleven in SKA-Nederland. De organisatie van Skaandam heeft Kees gevraagd om op Skaandam 3 als spreekstalmeester op te treden. Dat kan niet anders dan een gezellig feestje worden!

Ska in Winsum!

14-06-2006 14:25

Afgelopen vrijdag (9 juni) hebben we gespeeld in de Pluu in Winsum (Groningen). Ver weg, maar oh zo gezellig! Die Winsummers weten wel van feesten. Het begon al met de reggae-formatie Sawed Off uit Leeuwarden: een echte aanrader! Het was prachtig weer, en dus errug warm in de zaal: dat kon weinigen ervan weerhouden toch de dansvloer op te zoeken.

BSE en Esther gaan samen door!

20-03-2006 20:00

Na het vertrek van Lilian in januari wilde Esther (ex- Venus Hill) wel tijdelijk bij ons komen zingen. BSE en Esther blijkt echter een hele goede formule; zo goed dat we besloten hebben samen door te gaan. En pas op: BSE spettert als nooit tevoren!

Ook Amsterdam FM ondekt BSE!

22-02-2006 10:45

2 maart a.s. schuift Boter, Ska & eieren aan tafel bij Amsterdam FM radio. Een interview doorspekt met muziek staat dan op het menu tussen 16.30 en 17.00 uur. Wil je meeluisteren? Dat kan via 88.1 FM kabel en 106.8 in de ether.

SKATAK 4-2-2006

05-02-2006 21:00

Gisteravond was het smullen en brullen in Atak, voor de gelegenheid omgedoopt tot Skatak. Het was een geweldige avond, ditmaal met Esther (ex-Venus Hill) op zang. De formule Boter, SKA & Esther is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.... Spelen met de Skabadivers was ook weer een feestje: gaan we zeker vaker doen! Ook Gigpics was aanwezig: foto's zijn vandaag al te zien op wwww.gigpics.nl Bedankt Erik en Mariska!

Foto's Skaandam2

15-12-2005 14:00

Foto's van het Skaandam2 festival zijn te bewonderen op Skapeople. Special TNX gaan naar Bopper en Taxi Heinz.

NieuwsNieuwsNieuws

09-12-2005 12:00

Onze nieuwe demo doet nogal wat stof opwaaien! Recensies in de Crawl en in LiveXS en we worden regelmatig gedraaid door Dr. Ska. Mocht je een uitzending hebben gemist, dan kun je alsnog luisteren op de podcast-site van KinkFM. Tussen de bedrijven door hebben we de fotopagina uitgebreid, dus neem een kijkje! En natuurlijk spelen we morgen op het Skaandam-festival - we hebben er zin in!!!

foto's van NUBUX

28-10-2005 16:00

Twee weken geleden, dat was zaterdag 15 oktober, stonden we op het NUBUX-festival in Reusel. We vroegen ons al af wie die vreemde kerel op het podium was... een fotograaf ;-) ! En nu staan er dus foto's op www.nubux.nl.

Der Dude Goes SKA!

24-10-2005 12:00

Een leuke ska-site! …n deze duitse ska-dude heeft ons het hemd van het lijf gevraagd in een interview!

optreden op NUBUX

04-09-2005 15:00

Zaterdag 15 oktober a.s. treden we op in Reusel (onder Tilburg). Vanaf 01:00 uur sluiten we het NUBUX-festival af in de Meet & Greettent. Kijk voor meer informatie en de link naar de webste van het festival bij Concerten.

En als je het gemist hebt...

17-08-2005 20:00

...dan kun je het hier nog eens naluisteren: "Cuttin' it Close" op Kink FM!

BSE op Kink FM

16-08-2005 21:00

In JOKE! op Kink FM deze week muziek van nieuw Nederlands talent. Woensdagmiddag ergens tussen 3 en 5 draaien zij BSE naar aanleiding van onze nieuwe demo (want wij zijn zelf natuurlijk niet zo nieuw... ;-). Allemaal luisteren!!!

voor een regenachtige zomermiddag

07-07-2005 14:00

Mocht je de komende tijd op een regenachtige zomermiddag weer eens op deze site belanden en je afvragen of er nog heel actueel nieuws is over Boter, SKA en eieren, dan kun je bij gebrek daaraan nog eens genieten van de foto's in een speciaal fotoalbum dat onze webmeester heeft gemaakt voor de foto's die Marc Jongsten van ons heeft gemaakt tijdens het optreden in het Oosterpark van 5 mei j.l. (en met dit bericht hebben we meteen dan ook weer het record van de langste zin op deze pagina gebroken ;-)...

De zomer begint !?!

18-06-2005 12:00

Wordt het dan toch echt zomer? Wat bandleden gaan op vakantie, in de studio bij Rob worden nog wat puntjes op de i gezet en we spelen als afsluiter op zaterdag 16 juli a.s. op het Pleinvrees-buitenfestival in Terneuzen. Laat die zon maar komen!

foto's ska-festival Heerhugowaard

18-05-2005 00:00

Op gigpics (kijk bij Boter, Ska & Eieren, Kompleks, Heerhugowaard 15 mei 2005) staan alweer de foto's die tijdens het ska-festival afgelopen zondag in Heerhugowaard van ons en de andere bands zijn gemaakt. Het zijn weer mooie plaatjes!!

Een ouderwets lekker ska-festival!

16-05-2005 13:00

Ja, dat was het gisteravond in JC Kompleks in Heerhugowaard! Het deed even denken aan die goeie ouwe tijd met de jongens van Crawl in de Tagrijn: het lekkere weer, de verschillende ska-bandjes bij elkaar, georganiseerd door liefhebbers en enthousiast publiek. De Skabalters beten voor ons het spits af en brachten een aanstekelijke mix van the Slackers en de Hardheid. Lekker strak en ze hadden er duidelijk plezier in. Tussen de optredens door verdween het publiek telkens naar buiten om van het weer te genieten en wat te roken, maar na een paar nummers van onze set was bijna iedereen weer binnen en werd er lekker meegedanst. Het geluid was prima, ook op het podium, en we werden mooi in het licht gezet. Bijna aan het eind van het optreden brak Kees zín saxofoon (!) maar door goed stil te blijven staan (wie? Kees?!?) kon hij in Ouwehoer toch nog even soleren. Na drie kwartier stuiteren lieten we een goed opgewarmd publiek achter, klaar voor het verdere festival. Na ons ging het door met Karmagonga (leuke reggae, mooie zangeres!) de Solid Rocket Boosters (een theremin!!!) de Bouncers (voor het eerst sinds tijden weer op het podium) en als afsluiter Mark Foggo. Erik en Mariska van Gigpics, nogmaals bedankt voor de goede zorgen achter het podium en een volgende keer zijn we er graag weer bij!

En weer naar het noorden.

12-05-2005 15:00

Waren we afgelopen zondag nog lekker aan het spelen in Bar Nicks aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Zie voor de fotos van ons optreden www.barnicks.nl. Aanstaande zondag rijden we weer die kant op voor het ska-festival in JC Kompleks in Heerhugowaard. Kijk voor meer informatie op www.kompleks.nl en wees er op tijd bij, want wij spelen als tweede aan het eind van de middag.

Groot feest in het Oosterpark en mooie fotos!!!

12-05-2005 12:30

De busreis vanuit Diepenheim verliep voorspoedig en we kwamen ruim op tijd in het Oosterpark in Amsterdam aan. Daar was het feest al de hele dag in volle gang: er werd gedanst en muziek gemaakt door allerlei veelkleurige, veelzijdige, jonge en oude mensen. We hebben voor het optreden nog kunnen genieten van een paar acts en waren al lekker in de stemming toen we het podium opgingen. En wat voor een podium! Lekker groot en met veel licht! De BSE-ers die draadloos spelen konden naar hartelust over het podium bewegen en ook in het publiek werd al gauw lekker geswingt en zelfs flink meegezongen. We hadden voor de gelegenheid een echte fotograaf uitgenodigd en zijn hartstikke blij met de mooie fotos die hij heeft gemaakt. Marc (en Carolien), alsnog hartstikke tof dat je er was! We laten de fotos hierbij graag aan jullie zien, klik hier voor het speciale foto-album dat we voor de gelegenheid in elkaar hebben geflanst. Enne... volgend jaar 5 mei weer?

Volgende keer toch maar een helicopter?...

12-05-2005 11:00

Dat was een bijzondere tourdag! Afgelopen donderdag, oftewel Bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag vertrok het eerste deel van de BSE-stoet in een fijne grote bus rond negen uur s ochtends al naar het verre Oosten. Uiteindelijk kwamen we door de drukte op de weg met z'n allen maar net op tijd aan voor ons optreden op het Jannarok-festival. Het duurde vervolgens nog even voor het geluid in orde was, maar na de aankondiging van een lakei met Twents accent konden we vervolgens lekker onze set spelen. Na het optreden werden we bij de bus opgewacht door mensen die graag meer van ons wilden weten. Onder het genot van de lekkere broodjes en nagenietend van het leuke optreden vertrokken we vervolgens weer terug naar Amsterdam...

On my radio 2!

24-04-2005 16:00

Gisteravond waren we te gast in het radioprogramma Rockformations op Hofstreek FM (voor luisteraars buiten de Hof van Twente ook te beluisteren via het internet). In de uitzending werd veel aandacht besteed de bands die gaan optreden op het Jannarok festival dat 5 mei a.s. in Diepenheim gaat plaatsvinden. De band Flaque speelde akoestisch in de studio en de drummer van Tacker werd net als onze Kees telefonisch geinterviewd. De presentatoren van Rockformations hadden goed naar het nieuws op onze website gekeken en kondigden hun primeur met gepaste trots aan: maar liefts twee nummers van onze nieuwe CD waren voor het eerst op de radio te horen! Voor wie niet heeft kunnen luisteren hebben we een deel van de uitzending opgenomen. Klik hier om alsnog te luisteren.

Uit de (oude) filmdoos

21-04-2005 17:00

We waren het al bijna weer vergeten, de start van onze carriere op het witte doek. In 2000 heeft BSE gespeeld in een Nederlandse film getiteld Uitgesloten. De film is gebaseerd op een autobiografische roman en gaat over twee jongens die een dubbelleven leiden. Egbert Jan Weeber werd voor deze hoofdrol genomineerd voor een Gouden Kalf en Nadja Hupscher is inmiddels ook een bekend gezicht op de Nederlandse TV. Het verhaal speelt zich af in 1982, de tijd van disco, new wave en punk. Meisjes touperen hun haar en jongens dansen op "Baggy Trousers" aldus de beschrijving op hollandsefilm.nl. We speelden letterlijk en figuurlijk en worden ook nog als cast genoemd in de International Movie Database. Wij willen deze film wel weer eens op TV zien!

On my radio!

21-04-2005 13:00

Aanstaande zaterdagavond zijn we tussen 8 en 10 uur te gast in het radioprogramma Rockformations op Hofstreek FM. Deze zender is te beluisteren op 107,6 FM in de ether en op 104,1 FM op de kabel in de gehele Hof van Twente, en via real stream audio op internet. Net als vorige week wordt Rockformations gewijd aan het Jannarok festival op 5 mei a.s. in Diepenheim. Er wordt muziek gedraaid van de bands die op het festival spelen, er wordt akoestisch opgetreden in de studio en de bands worden geinterviewd. We worden geinterviewd en Hofstreek FM heeft de primeur: we laten nummers van onze nieuwe CD (die dus nog niet uit is...) horen!

5 Mei.

04-04-2005 14:00

Geen helicopter, wel twee optredens op 5 mei a.s. Als we dan toch Hemelvaart en Bevrijdingsdag op 1 dag doen, kunnen we ook twee keer optreden! 's Middags om 14:00 uur spelen we op Jannarok in Diepenheim in het oosten van ons land. Daarna rijden we weer terug naar Amsterdam voor het Oosterparkfestival waar we 's avonds om 20:15 uur het podium beklimmen. Dat wordt een mooie dag!