September 1987, in een kroeg in Amsterdam. Enno en wat schoolvrienden besluiten een Ska-band te beginnen. Al snel wordt de band uitgebreid met Kees, die het blaas- en toetsenwerk voor zijn rekening neemt. Na twee jaar oefenen zijn ze rijp voor het podium, wordt de bandnaam "Boter, SKA & eieren" geboren en zijn de eerste optredens in een lange reeks een feit. In de volgende zeven jaren vinden nogal wat personeelswisselingen plaats, met als belangrijkste de komst van Irenka als zangeres, en de uitbreiding van de band met Metsch op Hammond, Corrie op trompet, en een nieuwe ritmesectie met Daan op drums en Arnoud op bas. Met dit gouden team bestormt BSE de Nederlandse podia met als hoogtepunten de voorprogramma’s van The Selecter, The Specials, The Skatalites, Laurel Aitken en vele anderen.
Ter bekroning van de magische grens van honderd optredens wordt in eigen beheer de CD-single “Raid the Block” opgenomen.
In de zomer van 2001 verlaat Irenka de band en is het een tijdje stil. Maar het Skabloed kruipt waar ‘t niet gaan kan en BSE gaat naarstig op zoek naar een nieuwe kracht. Die wordt na veel zoeken gevonden in Lilian, afkomstig van Son of Blob. Na een paar maanden oefenen is BSE weer op stoom en vinden de eerste optredens in de nieuwe formatie plaats. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe nummers en in het najaar van 2004 is het zover: BSE duikt de studio in  om een volledige CD op te nemen. 
De keuze valt op de studio van RudeRich & the Highnotes, want een ding is duidelijk: BSE wil een ouderwetse, ambachtelijke, analoge, vette sound! En dat betekent veel opnemen en veel luisteren...
Na lange, noeste arbeid komt de CD in zicht en worden de champagenekurken op scherp gezet. Maar, vlak voor het masteren van de eindmix, komt Lilian met het bericht dat zij de band verlaat. Goed. Daar zitten we dan, met optredens in het verschiet...
Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij.  Esther, een van de zangeressen van Venus Hill, is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als Boter, SKA en Esther worden de optredens die nog staan, netjes afgemaakt. En wat blijkt, de samenwerking is zo goed dat deze definitief wordt. Boter, SKA en eieren is weer compleet!
Tijd om weer de studio in te gaan, want de CD-tracks moeten opnieuw ingezongen worden. Wederom een tijd van vele avonden hard werken, maar het eind komt in zicht. Het werk blijft natuurlijk niet beperkt tot de CD. BSE is een live-band en weet in de nieuwe formatie menige spijker uit het podium te spelen!


Feiten en weetjes uit de geschiedenis van BSE:
1990 Eerste optreden op Koninginnedag
1991 Kasper verlaat de band, Mark neemt de drumsticks over
1992 Pete verlaat de band en Michel neemt de stembanden over
Eerste studio-opname met een fantastische demo als resultaat
1993 Michel verlaat de band en wordt opgevolgd door Irenka
Nico verlaat de band en Tinka wordt de nieuwe bassiste

BSE in '93

1994 Enno verlaat de band en wordt vervangen door Martin. Het is een druk en succesvol jaar, met optredens op SKA-festivals in de Tagrijn in Hilversum en de Zaak in Meppel, en niewe opnames.
Corrie komt op trompet de blazerssectie versterken

BSE in '94

1995 Het nummer “ Reggae Muffin” verschijnt op de SKA-verzamelaar “ Do the Dutch SKA-dance 2”
1996 Alweer een druk jaar met o.a. vorprogramma’s van The Skatalites in de Melkweg in Amsterdam, en The Selecter in LVC Leiden.
Martin verlaat de band, Enno heeft heimwee en neemt z’n oude plek weer in
1997

Tinka en Mark verlaten de band en worden opgevolgd door Arnoud en Daan

1998 Alweer een druk jaar, met als hoogtepunten de voorprogramma’s van The Specials in de Melkweg en Dr RingDing in de Willem II in Den Bosch
1999 De CD-single “Raid the Block” wordt opgenomen
2001 Helaas gaan Irenka’s werk en BSE niet meer samen, na acht jaar nemen we afscheid…
2002 ...en daar zijn we stil van
2003 Na lang zoeken eindelijk een nieuwe zangeres: Lilian, afkomstig uit het ter ziele gegane Son of Blob, komt de gelederen versterken en BSE is weer compleet! De eerste optredens vinden plaats
2004 Meer optredens, nieuwe nummers en CD-opnames gepland voor het najaar
2005 Dit jaar staat vrijwel geheel in het teken van de opnames voor de nieuwe CD, en halverwege het jaar wordt met veel succes de promo hiervan gepresenteerd, en in december staan we op de planken van het Nederska-festival Skaandam.
2006 Lilian verlaat de band.
Esther (Venus Hill) maakt de band weer compleet en de optredens en CD opnames zijn weer in volle gang.